Nieuwe voorzitter voor Herpertz Bevo HC

Vol trots en enthousiasme kunnen we mededelen dat Bevo, Iwan Elie tot voorzitter heeft benoemd van Herpertz Bevo HC.  Iwan Elie zal Mustafa Amhaouch opvolgen die de afgelopen 10 jaar deze functie vol verve heeft vervuld.
Aan hem om samen met het bestuur van de vereniging, Stichting Handbal Promotion en Stichting Sportarena de ontwikkeling van onze ambitieuze vereniging door te zetten.
Iwan stelt zich graag aan u voor....

Graag stel ik me aan u voor als de nieuwe voorzitter van Bevo HC. 

Mijn naam is Iwan Elie, ik ben 49 jaar en woon in Panningen, samen met mijn vriendin Renie Koopmans en onze twee kinderen, Ise (10) en Siem (9). Ik ben geboren in Breda, maar woon al meer dan 41 jaar in Panningen. In het dagelijks leven werk ik als Business Analyst bij Fuji Seal in Deurne, een internationale leverancier van verpakkingsoplossingen. In deze rol richt ik me op procesverbeteringen en vertaal ik wensen naar praktische oplossingen. Mijn grote passie is Ajax, waar ik elke thuiswedstrijd te vinden ben. 

Op 8-jarige leeftijd begon ik met voetballen bij SV Panningen (nu PEC ’20). Ik heb er jaren met plezier gespeeld, totdat ik door een versleten knie en een beenbreuk helaas moest stoppen. Toch ben ik actief betrokken gebleven bij de vereniging, onder andere als grensrechter, leider, trainer, lid van de technische commissie en als onderdeel van het hoofdbestuur. Onlangs was ik ook jeugdleider van de teams van mijn kinderen en lid van de fusiecommissie namens SV Panningen 

Bij Bevo kom ik al jaren als toeschouwer van heren 1. Twee jaar geleden besloot Ise over te stappen van voetbal naar handbal, en Siem volgde haar een jaar later. Een geweldige keuze, want ze hebben het beiden enorm naar hun zin bij Bevo. Ze genieten van de trainingen, wedstrijden, en het verenigingsleven en zijn liefst zoveel mogelijk in de hal. Hun enthousiasme heeft Renie en mij ook aangestoken, waardoor we steeds meer betrokken raakten bij handbal en Bevo. 

Het was dan ook een logische stap om vorig jaar coach te worden van Ise’s team. Met de E1 hebben we een fantastisch seizoen gehad. Dit jaar ben ik weer coach van het team van Ise, de D2. 

Waar de stap om coach te worden redelijk vanzelfsprekend was, kwam de vraag om voorzitter te worden als een complete verrassing. Na diverse gesprekken met meerdere mensen van Bevo en uit mijn omgeving, maakte de verrassing steeds meer plaats voor enthousiasme. Enthousiast om samen te werken met veel kundige en bevlogen mensen, en enthousiast om deze rol op te pakken in de nieuwe, solide en toekomstbestendige organisatie van de Vereniging Bevo Hc, de stichting Handbal Promotion en de stichting Sportarena.

Ik heb er enorm veel zin in en ben blij dat de ALV heeft ingestemd met mijn benoeming. Daarnaast verheugt het me dat ook Marieke Versteegen en Bevo-coryfee Ron Klemann tegelijk met mij zijn benoemd als bestuursleden. Samen met de bestaande bestuursleden vormen we een sterk team. 

Als voorzitter wil ik bijdragen aan het verder professionaliseren van de vereniging en ervoor zorgen dat de organisatie toekomstbestendig blijft. Dit wil ik bereiken door te bouwen aan een (vrijwilligers)organisatie waarin mensen een rol hebben die echt bij hen past. Het is van groot belang dat mensen zich kunnen richten op taken waarin ze goed zijn en waar ze energie van krijgen, Mijn rol is hierbij vooral faciliterend op de achtergrond, zodat iedereen zijn taken met plezier kan uitvoeren in een veilige omgeving, met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Daarnaast zal ik opkomen voor deze vrijwilligers waar nodig. 

Om dit goed te kunnen doen, wil ik zoveel mogelijk mensen leren kennen. Op korte termijn zal ik daarom bij alle commissies aansluiten om mezelf voor te stellen, te luisteren naar wat hen bezighoudt en te ontdekken waar wij als bestuur kunnen ondersteunen. Eerlijkheid, transparantie en goede communicatie zijn voor mij daarbij essentieel. 

Ik zal regelmatig te vinden zijn in de Heuf en nodig iedereen uit om me aan te spreken voor een kennismaking. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en hoor graag van iedereen wat er binnen de vereniging speelt. Ik ben blij om onderdeel te zijn van deze bruisende vereniging en kijk er enorm naar uit om samen mooie dingen te bereiken! 

Tot ziens in de Heuf