Pierre Jansen nieuwe trainer Heren 2 Bevo Hc

Pierre Jansen zal komend seizoen Sven Hemmes opvolgen als trainer voor het 2e herenteam van Bevo Hc, uitkomend in de Nederlandse Eredivisie. De oud-tophandballer van onder andere Tachos en zeer ervaren trainer is inmiddels alweer jaren actief bij Bevo Hc.

Van 2001 tot 2005 was Jansen hoofdtrainer van Bevo Hc waarmee hij de finale om de landstitel haalde en Europees handbal heeft gespeeld. In 2005 kwam de overstap naar het Belgische Pelt. Daarna heeft Jansen zich gericht op het opleiden en was hij onder meer hoofdtrainer op de Handbal Academie op Papendal. Sinds 2018 heeft Janssen de huidige A jeugd van Bevo Hc naar de Nederlandse top gebracht. De huidige stap voelt voor hem als een mooi volgend hoofdstuk, “In deze nieuwe uitdaging komt alles in mijn ervaring bij elkaar, topsport met een mix van spelers met wat meer ervaring en enkele aanstormende talenten die ik deels zelf heb opgeleid bij Bevo. Ik kijk er ontzettend naar uit om met dit team aan de slag te gaan.”

Bevo Hc is erg content dat ze na het vertrek van Sven Hemmes naar Hurry Up, deze belangrijke positie bij het 2e herenteam kunnen vervullen met een zo sterke trainer uit de eigen club. Pierre wordt daarin bijgestaan door assistent trainer Gergö Lovas, die zijn 2e seizoen in de begeleiding van het tweede herenteam ingaat. Lovas is ook een man met grote Bevo historie, hij maakte deel uit van de selectie die in het seizoen 2014-2015 de landstitel behaalde. Door een blessure wat eerder dan gepland, heeft Lovas ervoor gekozen een trainersopleiding te volgen en zich bij Bevo verder te ontwikkelen in het trainersvak. Met de combinatie van de ervaring van Janssen en de jonge gedreven Lovas, gaat het tweede herenteam van Bevo Hc met een sterk begeleidingsduo het volgende seizoen in.