Lambert van Berlo nieuwe hoofdtrainer dames Bevo Hc

Lambert van Berlo neemt vanaf komend seizoen de hoofdmacht van de dames van Bevo Hc onder zijn hoede. Bevo HC heeft in Lambert een vervanger gevonden voor Guido van Erp, die na dit seizoen uit Panningen vertrekt. Van Berlo is een echte clubman die na jarenlange focus op de herenkant nu een belangrijke rol krijgt in het toekomstplan voor de dames van Bevo Hc.

Na jaren als actieve handballer en jeugdtrainer bij de club kwam hij terecht in de staf van het eerste herenteam waar hij tien jaar assistent-trainer/coach is geweest. Met al zijn ervaring op topniveau en met de overstap naar de dames werkt Bevo Hc aan het plan om de dameskant naar een hoger niveau te brengen. Lambert over de overstap naar de dames: ‘Het is een leuke groep met nu al kwaliteit genoeg om mee te gaan doen voor het kampioenschap in de Tweede Divisie. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.’

De staf wordt aangevuld met Erik van Lier die naar Bevo Hc komt. Van Lier wordt assistent trainer bij het eerste damesteam en zal een (mede) trainersrol vervullen bij de dames A. Erik is geen onbekende in de regio met trainersfuncties bij Explosion in Tegelen, Handbal Venlo (DA1 jeugddivisie) en BSAC Maasbree (DS1 tweede divisie). Het afgelopen seizoen was hij trainer bij DB1 van Handbal Venlo.

De technische commissie geeft aan met Lambert en Erik trainers te hebben gevonden die de ambitie en kwaliteiten hebben om de dames van Bevo Hc naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast ondersteunen zij de bestaande visie om de jeugd- en opleidingsploeg te laten aansluiten bij de hoofdmacht. Samen met Puck Verlinden zal Erik zorgen voor spelplezier en ontwikkeling bij de jonge talenten en de verbinding leggen met het eerste en tweede damesteam. Omdat Bart van Kempen na dit seizoen stopt bij het tweede team van Bevo wordt nog gezocht naar een trainer/coach voor Dames 2.

Komend weekend is de laatste speelronde van dit seizoen thuis in de Heuf gespeeld zal worden. Dames 1 speelt op zaterdag om 18:30 uur thuis tegen Cabooter Group / Handbal Venlo DS2. Dames 2 speelt op zondag om 15:45 uur thuis tegen ESC’90 DS.