Hans van Dijk volgend seizoen hoofdcoach Bevo Hc

Herpertz Bevo Hc is verheugd te kunnen melden dat zij erin geslaagd zijn om Hans van Dijk (52) uit Breukelen aan te trekken als de nieuwe hoofdcoach voor het volgende seizoen. Tegelijkertijd versterkt Bevo zich met z’n 21-jarige zoon Destin van Dijk, die komende zomer de overstap maakt van landskampioen Aalsmeer naar de BENE-League club in Panningen.

 

Van Dijk is momenteel hoofdtrainer bij het Waalwijkse Red-Rag Tachos. Vorig seizoen behaalde hij met Tachos het kampioenschap in de Eredivisie en promoveerde hij met deze club naar de BENE-League. Eerder was hij al kampioenscoach bij de hoofdmacht van Handbal Houten, waarmee Van Dijk promoveerde van de Hoofdklasse naar de Eredivisie.

 

De Topsport Commissie van Herpertz Bevo Hc is heel blij met de komst van Hans van Dijk naar Panningen volgend seizoen. Van Dijk is voormalig international met ontzettend veel handbalbagage, die inmiddels als oefenmeester ook zijn sporen verdiend heeft. De persoonlijkheid en uitstraling van Hans van Dijk passen goed bij de cultuur van Bevo Hc. En met zijn kwaliteiten als teambuilder en verbinder kijkt de club met veel vertrouwen uit naar het komende seizoen. Van Dijk hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd: “Ik kom al sinds jaar en dag bij Bevo als tegenstander en ervaar het altijd als een warme club met veel supporters. Ik ervaar daar een goeie mix tussen topsport en plezier en dat past me heel goed.”

 

Tijdens z’n imposante carrière als speler was Hans van Dijk met z’n geweldige linkerarm topschutter bij o.a. Aalsmeer, V&L, Tachos en het Belgische Neerpelt waarmee hij zo’n 30 Europese duels speelde. Hij won drie keer de nationale beker, was meervoudig topscorer van Nederland en speelde 40 interlands voor Nederland.

 

Dat Hans van Dijk in Panningen zijn zoon weer treft noemt hij een echte kers op de taart. De ambitieuze Van Dijk junior is ook een belangrijke versterking voor Bevo komend seizoen op de weg terug omhoog in de BENE-League. Met Destin van Dijk verwacht Bevo Hc meer variatie te krijgen in de tweede lijn, met zijn schotdruk en verrassende passes kan hij belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het teamspel. “Ik heb een super tijd gehad bij Aalsmeer en heb daar veel geleerd. Nu wordt het tijd om een volgende stap te maken en die maak ik graag met Bevo. Bij Bevo is ruimte voor mij als een van de twee linker opbouwers, daarin wil ik doorgroeien en Bevo kan me daarbij helpen.”

 

Bevo Hc wenst Hans en Destin alvast alle plezier en succes toe!

 

foto: FotoReza