Richard Curfs nieuwe hoofdtrainer Herpertz Bevo Hc

Richard Curfs is komend seizoen de hoofdtrainer van Herpertz Bevo Hc. Curfs komt over van de Belgische dames eredivisionist Sint Truiden en maakt bij Bevo Hc komend jaar zijn debuut als trainer in de BENE-League.

Na het afscheid van Jo Smeets en de interim invulling door Danny van Katwijk heeft Bevo Hc goed de tijd genomen om een passende coach te vinden bij het team, de ambities en de club. Dat de keuze op Richard Curfs is gevallen is dan ook niet gek. De technische staf geeft aan dat Curfs zeer gedreven is en tactisch sterk. Zijn ambities en zijn ontwikkeling passen heel goed bij Bevo Hc dat veel aanstormend talent in de gelederen heeft. Daarnaast staat hij als Limburger dicht bij de verenigingscultuur van Bevo Hc.

Richard Curfs kwam zelf als spelverdeler uit voor onder meer Sittardia, Blauw Wit, Maasmechelen en BFC waar hij op 33-jarige leeftijd stopte met zijn actieve spelerscarrière. Als trainer was Curfs actief bij de mannen van Lions 2 en BFC om vervolgens vier seizoenen de vrouwen van handbal Venlo te coachen. Daarna volgden twee seizoenen bij Vlug en Lenig Geleen en op dit moment het derde seizoen bij Sint Truiden.

Bijna de gehele selectie van het hechte team van Herpertz Bevo Hc is het komende seizoen weer in het geel-blauw te bewonderen. Nick de Kuyper en Jeroen van den Beucken nemen afscheid na jarenlange inzet voor Bevo Hc. Daar tegenover staat er bij Bevo Hc veel jong talent klaar, te zien aan de afvaardiging van maar liefst vijf talenten aan het Oranje U20 team in Portugal op dit moment. “Het is een hele mooie uitdaging om weer een nieuw en succesvol geheel te smeden van het team” zegt Curfs, “en voor mij persoonlijk is het een geweldige kans om met deze mooie Limburgse ploeg de stap te maken naar BENE-League niveau”.

De 47 jarige Curfs woont samen Renée en hun 3 kinderen Sharon, Nieke en Joep in Beek. Naast het handbal is hij in het dagelijks leven werkzaam als contractmanager bij Unica.