Niels Poot en Sybren Stijweg verlengen bij Herpertz Bevo Hc

Niels Poot en Sybren Stijweg verlengen bij Herpertz Bevo Hc

Niels Poot en Bevo Hc gaan met elkaar door. De 26-jarige rechterhoekspeler uit Maassluis verlengt zijn aflopende contract met twee jaar en gaat daarmee starten aan zijn zesde seizoen in dienst van Bevo Hc. “De combinatie tussen topsport en mijn werk direct in de buurt in Panningen heeft voor mij de doorslag gegeven, ondanks dat er interesse was van andere clubs uit de Bene-League. Het getuigt van vertrouwen van beide kanten dat we twee jaar met elkaar door willen,” reageert Poot op zijn verlenging. De snelle linkshander kwam in 2017 over van het Zuid-Limburgse Lions en won in 2018 voor het eerst in de geschiedenis van Bevo Hc de Nationale beker met zijn team.

 

Ook de 22-jarige linkerhoekspeler Sybren Stijweg is in het nieuwe seizoen weer te bewonderen in het shirt van Herpertz Bevo Hc. Hij besloot om de Panningse club trouw te blijven en heeft met één jaar verlengd. Stijweg begon z’n handbalcarrière in Etten-Leur bij Internos en is op z’n 15e naar Bevo gekomen, toen in combinatie met de Handbalacademie. Hij doorliep als jeugdinternational alle selecties voor Nederland U17, U19 en U21. Sybren Stijweg rondt deze zomer zijn hbo studie Sportkunde af en gaat de topsport dan combineren met een maatschappelijke carrière in sport marketing en management. “Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen stappen te gaan zetten op persoonlijk vlak en met het team, liefst in een ouderwets volle Heuf!”

 

Bevo Hc is zeer content beide spelers aan zich te hebben kunnen binden. Deze spelers vormen niet alleen in het veld maar ook qua leeftijd een mooie brug tussen de hele jonge talenten en ervaren spelers. Komende zaterdag komen beide spelers met hun team in actie in de HandbalNL-League uit bij HV Quintus. Op woensdag 20 april spelen ze de Limburgse derby tegen Lions thuis in de Heuf in Panningen.