Herpertz Bevo Hc en trainer/coach Jo Smeets nemen afscheid van elkaar

Herpertz Bevo Hc en trainer/coach Jo Smeets nemen afscheid van elkaar

Panningen - Herpertz Bevo Hc heeft bekend gemaakt dat de club en de trainer in goed overleg besloten hebben hun samenwerking te beëindigen.

Na een aantal zeer succesvolle seizoenen van Bevo, kende het huidige seizoen een moeizame start waarin staf en team al weken samen zoeken naar manieren om het beste uit elkaar te halen. In gezamenlijk overleg tussen bestuur, technische staf en trainer is uiteindelijk besloten dat Bevo Hc en Jo Smeets uit elkaar gaan.

Er ligt een grote opgave om het maximale uit de lopende BENE-League en de in het voorjaar startende HandbalNL League te halen en tegelijkertijd wordt er vervroegd toegewerkt naar het nieuwe seizoen met een nieuwe staf-team combinatie. Bevo Hc zal de komende jaren gaan bouwen op de jonge spelers voornamelijk uit de eigen opleiding.

Na 4 geweldige seizoenen bij Bevo Hc, neemt de club uit Peel en Maas afscheid van Jo, de langstzittende trainer bij Bevo Hc. De positieve samenwerking tussen de club en de trainer worden in dit afscheid nu getekend door de twee mooie overwinningen in de BENE-League afgelopen week. De coach, die bekend staat om zijn loyaliteit en clubliefde, heeft maandagavond zijn afscheid aangekondigd aan zijn team. “Ik zal steeds met heel veel plezier terugdenken aan mijn "Bevo-periode" en ik dank dan ook van ganser harte iedereen die heeft bijgedragen aan deze schitterend tijd, gaande van spelers, collega trainers, vrijwilligers tot bestuursleden toe.”

Jo Smeets was bezig aan zijn vijfde seizoen bij Bevo Hc en kende succesvolle jaren. Vanaf 2017 was hij als hoofdtrainer het vaste gezicht in de aansturing van de BENE-League ploeg van Bevo. In 2018 won het team onder aanvoering van Jo de nationale beker in de finale tegen Aalsmeer. In seizoen 19/20 werd een plaats verdiend in de Final Four. Een finaleweekend wat helaas vanwege Corona uiteindelijk niet werd gespeeld. Door supporters, leden en sponsoren van Bevo is Smeets al die jaren op handen gedragen, de sympathieke Belg geeft aan altijd in een prettige sfeer te hebben gewerkt bij Bevo Hc. “Ik zal dan ook zeker nog te zien zijn als toeschouwer en vooral als supporter van deze zonder meer schitterende vereniging en wens iedereen nog veel succes.”

Alle spelers en technische staf van Heren 1, bestuur en leden van Bevo Hc bedanken Jo voor zijn jarenlange inzet en wensen hem veel succes toe met zijn verdere loopbaan. De interim invulling voor de technische staf zal in dit nog onzekere Coronajaar op korte termijn praktisch ingevuld worden.