Heren 1 sluit seizoen af met nederlaag

Nog één wedstrijd stond er op het programma van Heren 1. Die werd zaterdag 29 mei gespeeld tegen de koploper van de HandbalNL League, KEMBIT-LIONS. De tegenstander was al geplaatst voor de finale, die wordt gespeeld tegen Greenpark Aalsmeer. KEMBIT-Lions heeft nog één punt nodig om de eerste plek in de competitie veilig te stellen. Bevo Hc is na het verlies van vorige week tegen Hurry Up definitief derde en speelt deze avond om de Limburgse eer. Los van de strijd om de Limburgse eer, staat deze wedstrijd in het teken van het afscheid van Max de Lange. Max speelt deze avond zijn laatste wedstrijd bij Heren 1. Helaas kon Herpertz Bevo Hc de wedstrijd niet winnend afsluiten. Met 26-30 is KEMBIT-Lions te sterk voor de mannen in het geel-blauw.

De zure nasmaak van de nederlaag tegen Hurry Up van vorige week moest weggepoetst worden. Daar begon Bevo Hc goed aan. Sybren Stijweg maakte de 1-0 uit een strafworp. Het eerste schot van de Lions wist Bram van Grunsven vervolgens te keren. Beiden ploegen bleven daarna effectief in hun aanvallen. Na een kleine zeven minuten wisten de Lions voor het eerst op voorsprong te komen: 3-4. Het tempo lag hoog en doelpunten vielen snel. Na twaalf minuten hadden de geel-blauwen de voorsprong weer te pakken met de 7-6 van Dario Polman. Na een aantal gemiste kansen van de thuisploeg stonden de Lions weer voor en zij liepen met de 7-9 ook als eerste uit tot twee doelpunten verschil. Bij negentien minuten werd dat 7-10, waarna Bevo Hc zelf na lange tijd weer wist te scoren. Bram van Grunsven hield de Panningenaren in de race en Max de Lange maakte de 9-11. Het team van trainer Jo Smeets wist het doel weer te vinden en vocht zich terug tot 12-13. De uiteindelijke ruststand was 13-14.

Beide teams gingen in de tweede helft weer op hoog tempo door met handballen. Kansen werden afgemaakt en het bleef spannend. Na acht minuten was er een 18-19 stand op het scorebord te zien. Door een dubbele tijdstraf voor Nick de Kuyper wisten de gasten uit te lopen tot 18-22. Dat was tot dan toe de grootste marge in de wedstrijd. Lang bleef die marge staan, maar de Lions wisten zelfs op 19-26 te komen. Een sterk keepende Luuk Hoiting liet geen goals van Bevo Hc toe. In een doelpuntenregen wist de thuisploeg met 24-28 toch wat dichterbij te komen. Het lukte de geel-blauwen echter niet meer om het echt spannend te maken en daarmee eindigde de wedstrijd in 26-30.

Hopende op een BENE-League met publiek aanstaand seizoen gaan de spelers en staf een welverdiende zomerstop in. Wij ontvangen in september onze fans weer graag in De Heuf! Het is nog even afwachten of dit straks ook mag, maar het team hoopt in september weer te kunnen starten met een volle Heuf.