Hurry Up neemt revanche op Bevo Hc

Er was een kleine, maar theoretische kans op het halen van de Best Of Three finale van de Handbal NL League. Met die wetenschap trad Heren 1 op zaterdag 22 mei op tegen hekkensluiter JD Techniek / Hurry Up. Voor de ploeg uit Zwartemeer was het zaak om de rode lantaarn over te dragen aan KRAS / Volendam en dus niet laatste te worden. Twee weken geleden werd het 41-29 in De Heuf en dat was voor Bevo Hc een mooi gegeven om aan dit affiche te beginnen. Helaas is er door een 24-28 verlies tegen de gedreven Drentenaren definitief geen kans meer op de finale.

De wedstrijd begon gelijk op en geen van beide ploegen kon uitlopen. Pas na tien minuten was er een marge van twee doelpunten. Het stond toen 5-7 voor Hurry Up, de ploeg die ook het initiatief nam. Een minuut later was daar dan ook de 5-8. Jeroen van den Beucken zorgde met een slim lobje toch voor enige aansluiting. Het tempo lag hoog en het was duidelijk dat de gasten niet zaten te wachten op een herhaling van twee weken geleden. Na zeventien minuten stond er een marge van drie treffers op het scorebord: 8-11. Met twee slimme slalommen brachten de geel-blauwen de achterstand snel terug tot één doelpunt, maar ook daarna liep Hurry Up uit: 10-14. In het restant van de eerste helft wist Bevo HC deze achterstand niet meer kleiner te maken. De teams gingen met een 13-19 tussenstand de kleedkamers in.

De thuisploeg liet direct zien dat het anders moest en ging met vlot combinatiespel op zoek naar de eerste treffer in de tweede helft. Die viel echter aan de andere kant. In het vervolg misten beiden teams een aantal kansen en het gat werd niet veel kleiner. Na tien minuten waren er zes doelpunten gemaakt en stond het 17-21. In de fase daarna bleek Hurry Up weer effectief en kon uitlopen tot 18-24. Een time-out moest de ploeg van trainer Jo Smeets goed doen, maar met twee schoten op het ijzerwerk en een knappe redding bij Hurry Up was het geluk niet aan de zijde van Bevo HC. De marge van zes doelpunten bleef zowat de gehele tweede helft op het scorebord staan. In de slotminuten mochten de geel-blauwen nog iets terug doen, maar dat mocht niet meer baten. De gasten namen met een 24-28 eindstand de twee punten mee naar Zwartemeer.

Volgende week zaterdag speelt Heren 1 zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie, tegen koploper KEMBIT-Lions. In deze wedstrijd staat er voor de Panningenaren dus niets meer op het spel, want een derde eindplek staat vast. Het team uit Sittard wist zich al eerder te plaatsen voor de finale van de HandbalNL League.