Wedstrijdverslag | Herpertz Bevo Hc herstelt zich met zege op Kras Volendam

Afgelopen zaterdag 10 april stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor Heren 1 van Herpertz Bevo Hc. Kras/Volendam kwam op bezoek. De twee concurrenten moesten uitvechten wie er aan ging haken bij de beste drie in de HandbalNL League of wie het zicht op de titelstrijd enigszins zou kwijtraken.

Bij start van de wedstrijd hebben beide teams vijf punten uit zes wedstrijden. De Noord-Hollanders hebben een iets beter doelsaldo, waardoor zij terug te vinden zijn op plek drie. Bevo Hc staat, voorafgaand aan de wedstrijd, vierde. In september afgelopen jaar deelden beide ploegen de punten met een 26-26 gelijkspel in Volendam.

Volendam heeft de laatste twee wedstrijden verloren en ook Bevo Hc wilde zich herstellen van de mindere wedstrijd van vorige week in Sittard.

De wedstrijd kwam wat langzaam op gang met een 2-2 stand na zes minuten. Na tien minuten kwam er meer tempo in het spel, terwijl de score op gelijke hoogte bleef. Met de 7-6 pakte de geel-blauwen hun voorsprong uit de beginfase terug. De thuisploeg was met een treffer daarna ook de eerste ploeg die tot twee doelpunten uit wist te lopen. Een fraaie treffer van Van den Beucken zorgde voor de 10-7. In deze fase waren beiden teams scherp in de afronding en daardoor werd de score snel opgevoerd. Volendam was in de volgende fase iets effectiever en kwam uiteindelijk terug op 13-13. Na de time-out bracht de thuisploeg de marge vlak voor rust weer terug naar drie doelpunten. Na een doelpunt van Volendam was de ruststand 16-14 in het voordeel van Bevo Hc.

Na de thee werd het tempo gelijk weer opgevoerd, net als in de slotfase van de eerste helft. Bevo Hc wist met mooie treffers de stand naar 21-16 te tillen, mede door een uitstekend keepende Van Grunsven. Met een verre worp in een leeg doel maakte aanvoerder Van den Beucken de 24-18 en direct daarna zette hij Bevo Hc zelfs op 25-18. Heel duidelijk bevonden de Panningenaren zich in een hele sterke fase. Na een doelpunt van de gasten brak er een wat langere periode aan waarin niet meer werd gescoord. Overduidelijk was het Volendam dat het hardste een doelpunt nodig had en die kwam er uiteindelijk ook met de 25-20. Toch lukte het niet om het gat kleiner te maken, ondanks goed werk van Volendam-keeper Goudriaan. Aan de andere kant was het weer Van Grunsven met sterk keeperswerk en daardoor mocht Stijweg in een snelle tegenaanval de 29-21 maken. Even hadden de geel-blauwen een mindere fase en dat betekende dat de Noord-Hollanders terug konden komen tot 29-24. Echt in gevaar kwam de zege voor Bevo Hc niet meer, want daarvoor bleef de marge te groot. In de slotfase van de wedstrijd liep Heren 1 zelfs uit tot 33-26. Met een mooie treffer van Santing in de laatste seconde stond er een 34-26 eindstand op het scorebord en de vreugde bij de thuisploeg was te merken.

Door de overwinning klimt Bevo Hc naar de derde plek met zeven punten. Volgende week zaterdag spelen de mannen van Jo Smeets om 19:00 uur in Kwintsheul tegen HV Quintus. Een eventuele zege daar heeft geen invloed op de stand, want Quintus doet zonder mededinging mee aan de competitie.