Wedstrijdverslag | Herpertz Bevo Hc na rust ten onder

Na een handbalvrij weekend vorige week trad Heren 1 op zaterdag 20 maart aan tegen koploper Greenpark Aalsmeer. In september werd er in Aalsmeer nipt verloren, dus de ploeg van Jo Smeets was uit op revanche. De punten zijn belangrijk om aansluiting bij de kop van de HandbalNL League te houden. Nieuwe aanwinst Joris Gillé was al speelgerechtigd, dus ook hij kon zijn minuten voor Herpertz Bevo Hc maken. De Belg is overgekomen van BENE-League club Tongeren.

Net als in de wedstrijd tegen HV Quintus begonnen de geel-blauwen met een achterstand. Deze was wel iets ruimer: Na zo’n drie minuten stond het 0-3. Bevo Hc wist de achterstand terug te halen naar één doelpunt. Na tien minuten had Aalsmeer de marge van drie weer terug, door vlot combinerend veldspel en een sterk keepende Marco Verbeij. Bevo Hc had zes minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Even later kwam de thuisploeg zelfs voor het eerst op voorsprong: 10-9. Dat werd al snel 12-9. Met de 14-11 tekende Joris Gillé voor zijn eerste doelpunt bij zijn nieuwe team. In de slotminuten van de eerste helft kwam Aalsmeer terug, maar het thuisspelende team ging de kleedkamer in met één doelpunt voorsprong: 15-14. 

Aalsmeer had niet lang nodig om het aantal doelpunten na rust weer op gelijke stand te brengen. Ook Bevo Hc begon sterk en bracht de marge terug op twee doelpunten. Lange tijd bleef dit zo, tot de 20-17 van Sybren Stijweg. Na een aantal effectieve aanvallen kwam Aalsmeer weer op gelijke hoogte. Met de 22-23 kwam Bevo Hc voor het eerst in een half uur weer op achterstand. Met nog zo’n tien minuten te spelen beloofde het een spannende slotfase te worden. Bevo Hc miste een aantal belangrijke kansen en daardoor liepen de gasten uit Noord-Holland uit tot 23-27. De ploeg van Jo Smeets wist, mede door de sterk keepende doelman Marco Verbeij, geen vuist meer te maken. Greenpark Aalsmeer won uiteindelijk met 24-28 en verstevigde zo haar koppositie. 

Bevo Hc blijft met deze nederlaag op een vierde plaats op de ranglijst staan. Volgende week zondag speelt het team in Zwartemeer tegen Hurry Up. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.