Herpertz Bevo Hc wint de eerste ‘officiële’ wedstrijd van 2021

Na een lange onderbreking nam Heren 1 het op zaterdag 6 maart in De Heuf op tegen HV Quintus. De handbalploeg uit Kwintsheul is later ingestroomd en doet daarom zonder mededinging mee aan de HandbalNL League. De wedstrijd betekende ook de ontmoeting tussen de broers Martijn en Niels Poot. Martijn verruilde, na vorig seizoen, Herpertz Bevo Hc Heren 2 in voor de Zuid-Hollandse Eredivisieclub. Daar waar Martijn Poot in de basis begon, moest broer Niels helaas vanaf de zijkant toekijken vanwege een blessure.

De heren van Bevo begonnen moeizaam aan de wedstrijd, maar mede door een goed keepende Bram van Grunsven trok Bevo de wedstrijd gaandeweg naar zich toe. Na twaalf minuten kwam Bevo voor de eerste keer op voorsprong. Na een time-out van Quintus bouwden de geel-blauwen hun voorsprong uit naar vier doelpunten verschil. Keeper Van Grunsven zorgde er met verschillende reddingen voor dat Bevo met 15-11 ging rusten.
Ook de tweede helft begon Quintus sterk, maar Bevo behield steeds de marge van vier á vijf doelpunten. Guus van den Heuvel zorgde met een schot in de korte hoek voor de 22-16, hij bouwde daarmee het verschil voor de eerste keer uit naar zes doelpunten. Sybren Stijweg bouwde de ruime voorsprong vervolgens verder uit: 24-16. Jordin van Berlo kwam met een mooie solo ook op het wedstrijdformulier.

In de tweede helft mocht de 17-jarige Luuk Santing debuteren in de hoofdmacht van Herpertz Bevo Hc. Ook waren er speelminuten voor Teun Krol, Ivo Verberne en Melle van Katwijk. Uiteindelijk bepaalde Jordin van Berlo de eindstand op 29-22 in het voordeel van de thuisploeg.

Gezien het wedstrijdtempo leek het voor beide teams toch even wennen om weer op het handbalveld te staan. Op dinsdag 16 maart staat de uitwedstrijd tegen KEMBIT Lions op het programma. De mannen van trainer Jo Smeets hebben anderhalve week de tijd om toe te werken naar deze belangrijke Limburgse derby.