Panningen-Noord Beach komt eraan!

Panningen-Noord Beach komt eraan!

Hockeyclub Peel en Maas, Reddingsbrigade Peel en Maas en handbalvereniging Bevo Hc gaan met hulp van enkele maatschappelijk betrokken partners, samen beachvelden aanleggen. Die gaan ze al vanaf dit voorjaar samen beheren en gebruiken. De verenigingen zijn trots op deze unieke samenwerking met de ‘buren’.

Gemeente Peel & Maas heeft haar medewerking ondertussen aan het project toegezegd, tot grote vreugde van de drie verenigingen. Met sportieve trots kunnen alle partners aangeven dat de sporters vanaf mei gebruik kunnen maken van de beachvelden. Een hele welkome verlenging van dit zo door Corona geplaagde seizoen. Ook voor de komende jaren is deze ontwikkeling een mooie verbreding van het aanbod van de verenigingen met nieuwe trends in de sport.

De drie voorzitters hebben elkaar het afgelopen jaar geregeld opgezocht om mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken. Voorzitter Mustafa Amhaouch van Bevo Hc zegt verheugd te zijn ‘dat het eerste resultaat van die samenwerking nu een feit wordt’. Voorzitter Chris Leenders van de hockeyclub geeft aan dat er ‘vanuit de drie clubs een gezamenlijke Beach-commissie actief zal worden om de beach-activiteiten te coördineren’. Peter Kurvers, voorzitter van de reddingsbrigade, kijkt uit naar ‘deze mooie en zeer welkome verbreding van ons sportaanbod’. De voorzitters zijn alle drie erg blij dat het gelukt is om de leden juist in deze tijd wat nieuws en extra’s te kunnen bieden.

Maar....er is meer goed nieuws. Naast de belangeloze samenwerking met onze partners, is Bevo Hc vorige week uitgeroepen tot "Club van de week". Met die benoeming krijgt Bevo Hc € 5000,- voor de aanschaf van doelen, ballen en lijnen, die bij die beachvelden horen. Zonder deze bijdrage was die investering onmogelijk geweest.