Bevo Hc Coronaprotocol

Informatie Covid-Maatregelen bij Bevo Hc

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

 • De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;
 • Bij het betreden van een binnenlocatie op een sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar;
 • Dit geldt dus voor de volledige binnensport en ook voor kleedkamers, toiletten en kantines én de buitenterrassen van buitensportlocaties;
 • Dit geldt voor sporters, publiek is met ingang van 13 november niet langer toegestaan;
 • Voor mensen met een functie op of in de sportaccommodatie geldt de CTB-verplichting niet. Dat betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers, etc.;
 • Ouders en begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden, mogen in de kantine van de thuisploeg wachten, ze dienen hiervoor wel een CTB te tonen.

Vanaf 19 november is het mogelijk om in De Heuf te "testen voor toegang". In overleg en samenwerking met de Gemeente Peel & Maas is het gelukt om in korte tijd deze testlocatie operationeel te krijgen.

Hiermee vergroten we de mogelijkheid voor iedereen om te blijven sporten.

Zoek bij het maken van een afspraak naar, locatie Panningen en kies voor Speedcovidtest - Wilhelminastraat.

De ingang van Speedcovidtest ligt aan de linkerzijde van de Heuf, richting ingang Metro. Volg de signing.

In overleg met de gemeente en andere verenigingen hebben we ons ingezet om tot een uitvoeringsplan van de nieuwe maatregel te komen die een Coronatoegangsbewijs (CTB) vereist voor alle spelers vanaf 18 jaar voor binnensport.

Wij zijn er als bestuur niet blij mee dat het handhaven op CTB bij verenigingen wordt gelegd, omdat onze kerntaak sporten en ontmoeten is. Om te blijven sporten en ontmoeten, moeten we nu de landelijke richtlijnen en die van de sportkoepel NOC/NSF volgen.

Verenigingen hebben van gemeente toestemming gekregen om de CTB checks binnen de eigen teams te laten doen. Dat scheelt 25-30 vrijwilligersuren aan de deur. Veel verenigingen in Peel en Maas doen dit op dezelfde manier. We vragen daarmee alsnog veel van de teams en vragen ook iets waar iemand persoonlijk misschien niet achter staat of waar iemand zich ongemakkelijk bij voelt. Op voorhand excuses daarvoor, wij hadden dit ook liever anders gezien. We blijven in gesprek met de gemeente om iedereen aan het sporten te houden en bijvoorbeeld het testen te faciliteren in Peel en Maas.

Dit is de werkwijze:

Elk team wijst een of twee mensen aan die voor hun team de checks uitvoeren, dit noemen we hieronder de Team-checkers (mogen trainers, spelers, begeleiders zijn). Tijdens wedstrijden in het weekend is de bar geopend (tot maximaal 20.00 uur), dan wordt degene die achter de bar staat Bar-checker.

De CTB check procedure voor 18+ sporters en publiek

(uitgezonderd zijn: trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage, alle vrijwilligers zoals barvrijwilligers die bardienst hebben):

Training

 • Team-checker checkt sporters.

Thuiswedstrijd

 • Team-checker checkt sporters eigen team en checkt sporters van tegenpartij
 • Bar-checker checkt aanwezigen in de kantine
 • Indien te druk aan de bar dan springt een Team-checker bij (een begeleider die niet speelt, mag ter plekke ook iemand gevraagd worden) om te helpen met de check aan de bar.
 • Ouders van uitspelende teams hebben een begeleidende functie. Zij mogen in de kantine wachten.

Uitwedstrijd

 • Checks door lokale vereniging.
 • Beperk het aantal ouders/begeleiders tot het minimum.

De check zelf

Om de checks te doen kun je op iedere telefoon de CoronaCheck Scanner installeren. Daarmee kun je direct scannen. Een groen vinkje betekent dat iemand naar binnen mag. Een ongeldig of niet aanwezig CTB betekent dat die persoon als gevolg van de huidige maatregelen niet binnen mag komen. Nogmaals: uitgezonderd van de CTB check zijn: trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage en alle vrijwilligers zoals barvrijwilligers die bardienst hebben.

Deze werkwijze is niet waterdicht en grotendeels gebaseerd op gezond verstand en vertrouwen in de teams en van publiek. Mochten teams door de CTB eis tegen een spelerstekort aanlopen geef dat door aan iemand van het bestuur. We hopen dat we op een of andere manier iedereen aan het sporten te kunnen houden.

We gaan ervan uit dat we er samen het beste van maken en zien uit naar maatregelen die we kunnen begrijpen en ons vooral gezond aan het sporten houden!

Bestuur Bevo Hc

Alvast dank voor jullie medewerking! 💛💙

FAQ

Check hier de meestgestelde vragen:

Ja, zolang die persoon geen koorts of benauwdheidsklachten heeft, dan mag je en de rest uit je huishouden handballen, rijden en kijken, mits je zelf wel klachtenvrij bent. Die persoon met klachten moet wel thuisblijven.

Diezelfde regel geldt ook als coronatest al afgelegd is en hij/zij in afwachting is van uitslag. Dan moet hij/zij wel nog steeds thuis blijven en de regels van GGD & RIVM volgen.

Heb je nog meer vragen? Laat het ons weten, mail naar wijzijn@bevohc.nl.

#wij helpen elkaar